Activiteiten

2013-07-04 19.07.29De hoofdactiviteit van de Kunstvereeniging is het evenement Katwijk En Plein Air, schilderen aan zee dat jaarlijks eind juni of begin juli wordt georganiseerd. Het wordt gevolgd door de expositie van de schilderijen die dat jaar gemaakt zijn tot half/eind september.

Verdere exposities
Van september t/m januari volgen meestal weer professionals, zowel  plein air kunstenaars als andere. Soms wordt in die periode ook  werk van amateur kunstenaars geëxposeerd.

Daarna volgt een periode van tentoonstellingen van alleen amateur kunstenaars.

De periode april t/m half juni is weer gereserveerd voor tentoonstellingen van het werk van professionele kunstenaars, zowel  plein air kunstenaars als andere.

Andere activiteiten
In de zomer worden masterclasses van een dag georganiseerd. De docenten zijn plein air kunstenaars die ervaring in lesgeven hebben. Robert Vorstman en schildersezel Natalia Dik bij DA 2011 - 39
Voor de kinderen worden workshops gehouden die een paar uur duren, vaak schilderworkshops, soms ook beeldhouwworkshops.

Praetjes Kunst worden ook in de zomerperiode gehouden. De onderwerpen zijn zeer verschillend, van een kunstenaar die over zijn/haar werk vertelt tot muziekavonden. Vrienden hebben hiervoor gratis toegang, anderen betalen 5 euro p.p.

DSC00764