archief exposities 2017

27 oktober tot en met 12 november, vrijdag- zaterdag- en zondagmiddag van 14.00 tot 17.00 uur
Cees Smit, Madelon voor den Dag – Wanders, Herra van Doornmalen en Mika Stam – van Vonderen

Vrijdag 27 oktober 2017 om 16.00 uur opent de heer Henk Hueting, voorzitter van de CAA Foundation (de ‘Katwijkse ziekte’) deze expositie.
Twee schilderijen op deze expositie worden aangeboden aan de CAA Foundation. Deze schilderijen zijn tijdens de expositie te koop.

De kunstenaars, bekenden van elkaar, zijn allen woonachtig in de Haarlemmermeer en kozen daarom voor de tentoonstelling de naam “Hoofddorp aan Zee”. Cees Smit heeft een aantal keren deelgenomen aan masterclasses in het DunaAtelier. Hij bracht deze groep exposanten bijeen die verder bestaat uit Madelon voor den Dag – Wanders, Herra van Doornmalen en Mika Stam – van Vonderen .

Madelon voor den Dag – Wanders
“Met schilderkunst en muziek ben ik groot gebracht. Heb verscheidene jaren teken-,schilder- en beeldhouwlessen gevolgd en mij zo het schilderen eigen gemaakt. Door de jaren heen, heb ik vrij gewerkt en ook in opdracht, waarvan ook een aantal muurschilderingen. Met veel materialen heb ik gewerkt, maar het liefst werk ik momenteel met olieverf. De laatste jaren heb ik mij toegelegd op het schilderen van varkens, omdat ze mij al van kinds af aan intrigeren en ik vind dat ze het verdienen om al hun mooie kanten te laten zien op het doek. Mijn inspiratie haal ik uit de natuur in combinatie met lichtval”.

Herra van Doornmalen is begonnen met schilderen tijdens heerlijke vakantieweken in Frankrijk, met hele goede begeleiding door Janna Spil. “Inmiddels heb ik mijn draai gevonden in het – vaak uitvergroot – schilderen van bijvoorbeeld bloemen, fruit en voorwerpen. Met een ‘twist’, maar toch wel naar de werkelijkheid. Ik heb voorheen wel met aquarel en olieverf geschilderd, maar momenteel gaat mijn voorkeur uit naar acryl”.

Mika Stam – van Vonderen.
“Mijn vrije werk bestaat met name uit portretten van mens en dier, maar ook stillevens. De inspiratie haal ik uit het dagelijks leven, kijk voortdurend om mij heen. Dat wat ik zie en voel verwerk ik in mijn schilderijen. Emoties en humor zijn de kwinkslag in de onderlaag met daar overheen de texturen, vormen en kleuren. Realistisch geschilderd met een losse toets. Meestal gebruik ik olieverf op doek, maar soms ook acrylverf. Voor meer informatie: www.mikakunst.nl

Cees Smit. Is al jong geïnspireerd geraakt door de West-Friese naïeve schilder Jannie Kuiper – Wetsteen en het licht in de schilderijen van Edward Hopper. In 2000 is hij zelf gaan schilderen en heeft les gehad van Janna Spil en Pauline Bakker. Zijn werk is misschien het best te omschrijven als een soort ‘naïef realisme’. Voor zijn werk, zie www.smitvisch.nl/paintings.